Sandra legt uit #1: Kiezen profiel

Vanaf schooljaar 16-17 gaat er behoorlijk wat veranderen voor vmbo’ers die een sector moeten kiezen. Onze uitgever Sandra maakte er drie handige infographics over waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Deze week schotel ik ze één voor één aan je voor. Vandaag de oude vs. de nieuwe situatie. 

Om te beginnen is er de naamswijziging. Vanaf het schooljaar 2016-2017 kiezen vmbo-leerlingen een profiel in plaats van een sector. Voor leerlingen die de beroepsgerichte of de gemengde leerweg volgen, verandert het meeste. In plaats van de vier sectoren en de 30+ afdelingen waar ze eerst uit konden kiezen, kiezen ze in de nieuwe situatie één van de tien profielen. Vmbo-t leerlingen kiezen één van de vier vernieuwde profielen.

LOBdossiers+infographics 4Download de PDF van deze infographic.
Morgen verschijnt op deze blog de tweede infographic in deze serie.

Bekijk de andere infographics in deze serie: #2 over de eindexamenprogramma’s en #3 van studiekeuze naar loopbaanleren.

Print Friendly, PDF & Email

About the Author:

Britte Koppel
Als marketing-communicatie medewerker bij Tumult ben ik onder andere verantwoordelijk voor het up to date houden van deze blog. Hartstikke leuk om te doen! Daarnaast ben ik ook nog eindredacteur. Dus als je ergens een spelfoutje terugvindt, is dat dus mijn schuld!

3 Comments

 1. Rob Alberts 27 oktober 2014 at 12:55 - Reply

  Duidelijk.
  Dank voor deze heldere infographic.
  Vriendelijke groet,

 2. Mirjam Kuggeleijn 20 januari 2016 at 12:00 - Reply

  Hallo,

  De naam van het nieuwe profiel is Groen (niet Landbouw, natuurlijke omgeving en voedsel). Kunnen jullie dat veranderen? Dit geeft een verkeerd beeld. Zeker bij vmbo-scholen in een stedelijke omgeving heeft het profiel weinig met Landbouw te maken…

  Vriendelijk dank,

  Mirjam Kuggeleijn

 3. Mirjam Kuggeleijn 20 januari 2016 at 12:02 - Reply

  En liever een boompje als icoon dan een tractor…

  DANK!

Leave A Comment