Religie in de klas: hoe zit het met feesten?

Gepubliceerd op: 14 mei 2015
Door: Anne-Marie van Lieshout

Pasen, Koningsdag en vandaag Hemelvaart: de lente zit vol met vrije dagen. Heerlijk! Veel van onze vrije dagen hebben natuurlijk een religieuze oorsprong, hoewel ze die betekenis voor een boel mensen niet meer hebben. Maar of je nu gelovig bent of niet, voor je algemene ontwikkeling is het altijd goed om te weten wat de belangrijkste religieuze feesten zijn en waarom je vandaag eigenlijk vrij bent…

Bij ons abonnement Hoe zie jij het? horen een aantal infokaarten over de vijf wereldgodsdiensten, waaronder eentje over religieuze feesten. De belangrijkste feesten van de vijf wereldgodsdiensten staan er kort en duidelijk op uitgelegd. Handig! Ik zal vast niet de enige zijn die maar moeilijk kan onthouden hoe het ook al weer zit met Pasen, Pinksteren en Hemelvaart.

Deze infokaart Feesten kun je bijv. gebruiken bij maatschappijleer, godsdienst of in de mentorles om met je leerlingen een gesprek te hebben over religieuze feesten en geloof (of niet-geloven) in het algemeen. In mijn blog met lesideeën voor Koningsdag noemde ik ook de lesbrief ‘Organiseer je eigen feestdag!‘. Deze is natuurlijk ook goed te gebruiken samen met deze infokaart!

Je kunt er natuurlijk ook een groter project van maken. Welke feesten worden er bijvoorbeeld waar ter wereld gevierd? Ik vond deze infographic waarmee je leerlingen aan het werk kunt zetten.
Infographic feestdagen

Fijne feestdagen!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search