Als je een of meerdere abonnementen bij Tumult bestelt, ontvang je niet alleen het lesmateriaal maar ook ondersteuning bij het zo effectief mogelijk aanleren van vaardigheden. Zoals je van ons gewend bent, kun je aan het begin van het schooljaar (maar ook later nog) een Kick-off doen met het team. Een goede gezamenlijke start van het nieuwe schooljaar! Komend schooljaar zit de Kick-off in een nieuw jasje. De klassieke Kick-off bestaat natuurlijk ook nog, maar deze nieuwe versie is een stuk makkelijker in te plannen. Meer weten hierover? Lees deze blog!

De nieuwe Kick-off is een ‘do-it-yourself’-Kick-off. Dat wil zeggen: wij leveren al het materiaal dat je nodig hebt en vervolgens kun je de Kick-off zelf individueel of met je team uitvoeren. Voordeel hiervan is dat je een voor jullie geschikt moment kunt kiezen en de Kick-off naar je eigen hand kunt zetten.

Wat krijg je van ons?

Van ons krijg je een presentatie met alle informatie over het lesmateriaal dat je gaat gebruiken. Dat wil zeggen: de presentatie is een overzicht van alle onderdelen van het materiaal en een aantal handige tips voor het gebruik ervan in de les. Daarnaast krijg je een ‘lesvoorbereiding’ waarin suggesties staan voor het inrichten van de Kick-off met je team (plenair), in groepjes of voor individueel gebruik.

Het mooie hiervan is dat je van Tumult de basis krijgt met alles wat je moet weten om volgend schooljaar goed met het materiaal te werken. En vervolgens heb je ook nog ruimte om met je eigen team het jaar te bespreken en naar wens in te vullen.

Daarnaast fungeert de presentatie als naslagwerk, mocht je later in het schooljaar alles nog eens willen opfrissen. Hoe zat het ook al weer met de thuisopdrachten? Wat kun je met de meesterproeven doen in de les? Handig om nog eens langs te lopen tijdens een teamvergadering!

Hoe kun je het materiaal voor deze Kick-off verkrijgen?

Al het materiaal kun je kosteloos downloaden op onze workshoppagina. Hier vind je ook de verdiepende Kick-offs die door een van ons gegeven worden. Denk aan een Kick-off voor het maken van een gezamenlijke jaarplanning, een over het organiseren van ouderbetrokkenheid en een over het organiseren van de transfer van de vaardigheden.

Een Kick-off over Learnbeat staat er niet tussen, waarom niet?

Learnbeat is het digitale platform waarop we ons materiaal uitleveren. Scholen die met tablets of laptops werken, kunnen deze manier van werken kiezen. Omdat we denken dat dit wat extra ondersteuning en uitleg van onze kant vergt, geven we er de voorkeur aan om langs te komen.

En als je toch wilt dat een van ons langskomt?

Dan kan dat uiteraard nog steeds! Neem contact op met jouw Tumultcontactpersoon of via 020-4215129 of stuur een mailtje naar info@tumultgroep.nl.

Print Friendly, PDF & Email