De populairste berichten van januari

Gepubliceerd op: 3 februari 2015
Door: Britte Koppel

Hieronder vind je de populairste berichten van januari. Wil je meer lezen? Dan kun je natuurlijk naar een overzicht van al onze berichten gaan of meld je aan voor ons Tumult Blogt weekoverzicht om nooit meer een bericht te missen.

Iedereen aan de educatieve apps en tools in 2015 – 6 januari
In het nieuwe jaar beginnen we vol goede moed aan een interessant educatief jaar dat voor ons ligt. In de kerstvakantie is het heerlijk een beetje achterover te leunen, zodat er in je hoofd weer ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën. Het zijn juist die momenten waarbij ik allerlei nieuwe educatieve apps tegenkom en uitprobeer. Voorop blijft staan dat je die apps niet als doel gebruikt, maar dat je het altijd als een afwisselend middel ziet om jouw lessen en je leerlingen te verrijken. Lees verder…

Uitbreiding lesbrief Complimentenkwartet – 13 januari
Het jaar beginnen met goede voornemens om er vervolgens in de derde week van januari achter te komen dat ze niet haalbaar zijn? Geen inspirerend begin van het jaar dachten wij. Laten we juist beginnen met een dosis positieve energie! Even stilstaan bij je goede eigenschappen en aan je klasgenoten een aantal complimenten uitdelen. Beter kun je het jaar niet starten toch? In deze blog een aantal ideeën voor werkvormen bij de lesbrief Complimentenkwartet. Lees verder…

Digitaal lesmateriaal in een handomdraai – 20 januari
Je kent het wel: op internet zie je interessante artikelen, inspirerende filmpjes en sprekende afbeeldingen die je in je les wilt gebruiken. Je bedenkt er leuke vragen bij en zo zorg je voor een leuke afwisselende les. Langzaam verzamel je veel digitaal lesmateriaal dat je klassikaal behandelt. Nu het onderwijs steeds meer aanstuurt op ‘gepersonaliseerd leren’, zou het wellicht nog mooier zijn als je leerlingen dit materiaal zelf kunnen doorlopen. Nou komt het goede nieuws: die mogelijkheid is er! Lees verder…

7 veelgehoorde neuromythes die veel docenten geloven – 21 januari
Er wordt veel onderzoek gedaan naar het brein. Met als resultaat dat er ook veel onzin over te lezen is. Maar wat geloven docenten en andere onderwijsmensen van al die hersenmythes? Lees verder…

Leren of stampen: de feiten op een rij – 22 januari
Ik kan het me nog goed herinneren: tijdens de pauze in een hoekje van de kantine toch nog even snel die woordjes Duits of Frans erin proberen te stampen. Niet hoe het hoort natuurlijk, maar wel de werkelijkheid voor veel scholieren. En, eerlijk is eerlijk, ik kwam er ook nog best vaak mee weg, voor mijn gevoel. Hieronder een mooie infographic die ik vond op xyofeinstein.be met ook nog een paar handige studietips. Lees verder…

Foto:

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search