Ideaal voor docenten: het docentenpakket!

Gepubliceerd op: 29 april 2016
Door: Veerle van Pinxteren

Vanaf deze zomer hebben we iets nieuws: je kunt voor komend schooljaar zowel docenten- als leerlingpakketten bestellen. Maar wat is het verschil precies? In deze blog leg ik je hier meer over uit.

Op z’n simpelst gezegd: in beide pakketten zit het lesmateriaal bestaande uit een werkboek (als je met ‘papier’ werkt) of een digitaal account in LearnBeat of tumult.nl (als je digitaal werkt). Maar de docent krijgt iets extra’s! Van andere methodes ben je misschien gewend dat je een dikke docentenhandleiding bij het lesmateriaal moet bestellen. Maar wij doen dat anders! Bij Tumult krijg je er bij het bestellen van een docentenpakket een handzaam, dun boekje met kant-en-klare lesvoorbereidingen bij.

Waarom is een docentenpakket onmisbaar voor je (mentor)lessen?

  • In een oogopslag heb je een indruk waar de les over gaat.
  • De lesvoorbereidingen zien niet langer dan een pagina, dus je hebt snel je les voorbereid.
  • We geven je bij elke les extra aanwijzingen voor werkvormen, het bespreken van opdrachten, het bekijken van filmpjes (kijkvragen!) en een soepel verloop van de les. Zo geef je makkelijk een gevarieerde les!
  • De juiste antwoorden (mochten die er zijn) vind je op een antwoordblad.
  • Je krijgt aanwijzingen voor hoe je de extra opdrachten kunt inzetten in de les.
  • Suggesties voor hoe je de informatieblokken actief kunt gebruiken in de les (in plaats van deze passief te laten lezen door je leerlingen).
  • Daarbij vind je in de handleidingen bij de verschillende LOB dossiers lessen ter voorbereiding op een LOB-taak en lessen om terug te kijken op een LOB-taak. Ook staan er vragen in die je in een loopbaanreflectiegesprek zou kunnen stellen.

Benieuwd naar zo’n docentenpakket? Je kunt ze in de webshop bestellen door op het drop-downmenu te klikken. Kies daarna voor een van de twee opties voor docenten (‘Docenten: werkboek + handleiding’ of ‘Docenten: digitaal + handleiding). 

Docentenpakket bestellen

Let op! De docentenpakketten zijn leverbaar vanaf 1 augustus 2016. Bestellingen zullen na 1 augustus worden afgeleverd.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search